Uzaktan Eğitim Alan Öğrencilerin Verimi Nasıl Artar?

 Uzaktan Eğitim Alan Öğrencilerin Verimi Nasıl Artar?
Okunuyor Uzaktan Eğitim Alan Öğrencilerin Verimi Nasıl Artar?

Uzaktan eğitim alan öğrencilerin verimi konusunda ne yapılması gerektiği günümüzde birçok velinin ve de öğrencinin merak ettiği bir durumdur.

Her seviyedeki öğrencilerin günlük planlar yapmaları ve ilgili ders çalışma, ödev yapma ya da araştırma vb. eylemleri gerçekleştirmeleri yararlıdır. Üniversite öğrencileri ve lise öğrencileri kendileri için bir çalışma programını rahatlıkla belirleyebilirler. Ancak, daha genç öğrenciler için, ebeveynleri uzaktan eğitimde önemli bir rol oynamaktadır. Çocuklar için uzaktan eğitimde belirli bir plana uymak, okula gittiği zamanlardaki gibi yatıp uyuması ya da erkenden kalkması bu dönemde de önemlidir. Özellikle küçük çocukların günlük plan yapmak için yeterli olmadığı söylenebilir. Bu noktada velilerin çocuklarını desteklemeleri oldukça önemlidir.  Çocukların günlük planları ebeveynlerinin desteğiyle gerçekleştirilmelidir.

Uzaktan eğitim alan öğrencilerin verimi konusunda kahvaltı yapmak da son derece önemlidir. Uzaktan eğitimde ve örgün eğitimde bu önemli öğün kaçırılmamalıdır. Uzmanlara göre dengeli beslenmeyi sağlamak hem gelişim açısından hem de derslere odaklanabilmek açısından kahvaltı öğünü asla atlanmamalıdır.

Uzaktan eğitim sürecinde çocuklar televizyon ya da bilgisayar karşısında uzun süre kalabilirler. Bu nedenle eğitim dışında boyama, el işi, resim gibi farklı aktivitelerde bulunmaları ya da oyuncaklarla oynamaları sağlanabilir. Uzaktan eğitim gören lise ve üniversite öğrencilerinin de ders zamanları dışında hareket etmeleri, spor yapmaları hem enerjilerini atmalarına hem de keyifli vakit geçirmelerini sağlar.

Uzaktan Eğitim Alan Öğrencilerin Arkadaşları İle Görüşmeleri

Uzaktan eğitim alan öğrencilerin verimi konusunda bir diğer önemli faktör, öğrencilerin arkadaşları ile olan bağlarının kopmamasıdır. Sınıf ortamı içinde bulunmadan eğitim alan öğrenciler, şüphesiz arkadaşlarını özleyeceklerdir. Uzaktan eğitim dahi çocuklar sosyal çevrelerinden uzak olmamalı, arkadaşlarıyla telefon veya video görüşmeleri yoluyla iletişim kurabilmelidir. Bu konuda da velilerin çocuklarını desteklemeleri tavsiye edilmektedir.

Çocuklara içsel motivasyon oluşturmada ve ebeveyn ile çocuk ilişkilerini güçlendirme yönünde öncelikle veliler tarafından çocuklarına neler öğrendikleri sorulmalı ve aileler, çocukları ile birlikte öğrenme yolculuğuna girmelidir.

Şu anda okuyan öğrenciler arasında 2000’den sonra doğan Z kuşağı ve 2010’dan sonra doğan alfa kuşağı bulunmaktadır. Bu nesiller teknolojide son derece iyidir ve bu beceriyi konsantrasyon / dikkat konusunda avantajına dönüştürebilirler.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın