LMS Sistemi için Hazır Player İçerik Araçları

 LMS Sistemi için Hazır Player İçerik Araçları
Okunuyor LMS Sistemi için Hazır Player İçerik Araçları

LMS sistemi için hazır player içerik araçları, kullanıcı kayıtlarını yapar, öğrenci ve öğretmen arasında iletişimin sağlanmasını destekler, ölçme, değerlendirme, takip, raporlama gibi birçok eğitim yönetim sistemini kapsamaktadır. Bu sayede de hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilmesine destek olmaktadır.

LMS, Learning Management System açılımı ile e-öğrenme sürecini daha etkin yönetmek için tasarlanmış bir yazılımı ifade etmektedir. Türkçeye “eğitim yönetim sistemi” veya “öğrenme yönetim sistemi” olarak çevrilmesine rağmen, İngilizce LMS kısaltması hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu sistem ile kuruluşlar eğitim faaliyetlerini sistematik olarak yürütebilir, yönetebilir ve değerlendirebilir.

Öğrenme materyallerinin sunulması, paylaşılması, dersleri yönetmesi, ödev, sunum verme, sınavlara giriş yapabilme, geribildirim, öğrenci ve öğretmene yönelik kayıtların tutulması, anket ya da rapor alma gibi birçok işlevin yerine getirildiği bir sistemdir.

Kullanıcılara en büyük faydaları sağlamak için, taşınabilir, çalışabilir, tekrar kullanılabilir, erişilebilir, sürekli ve ölçeklenebilir gibi bazı özelliklere sahiptir. LMS sistemi için hazır player içerik araçları sistemi içinde bulunması gereken bazı temel bileşenler arasında kayıt, içerik sunum, kurs, ölçme ve değerlendirme bileşeni ve raporlama bileşeni bulunmaktadır. Bu bileşenler bir araya gelerek LMS sistemini oluşturmaktadırlar.

LMS Yönetim Sistemleri

LMS sistemleri dağıtım tiplerine göre 2’ye ayrılmaktadırlar. Açık kaynak kodlu ve ticari olarak ayrılırlar.

Ticari yönetim sistemleri arasında çoğunlukla Blackboard LMS, SAP, Oracle LMS, SkillSoft, GlobalLearning, Plateau ve Ilinc LMS bulunmaktadır.

Açık kaynak kodlu öğrenme yönetim sistemleri arasında da sıklıkla kullanılanlar Sakai LMS, OpenUSS, Moodle, Spaghettilearning, ILIAS, dotLRN, ATutor ve Dokeos bulunmaktadır.

Bu sistemlerden birçoğu yüzlerce üniversite ve bunun yanı sıra uzaktan eğitim modellerinde kullanılmaktadır. Açık kaynak kodlu öğrenme yönetim sistemleri her geçen gün ar-ge çalışmaları neticesinde gelişim göstermekte ve online eğitim gerekliliklerine cevap verir hale gelmektedirler.

LMS sayesinde günümüzde birçok öğrenci zaman ve mekan sınırlılığı olmadan ekonomik bir şekilde eğitimde fırsat eşitliğine sahip olmaktadır. Ders kaynaklarının her an erişilebilir olması da birçok eğitim alan kişi için son derece önemli bir fırsat olarak değerlendirilebilir.

İçerik Eğitim Seti Hazırlamak İçin Hazır Programlar

Bu alanda gerçekten de profesyonel hizmet veren firmalar olduğu kadar sistemlerin yönetimini de kolaylaştırıcı özellikleri ön plana çıkmaktadır.

Şimdi gelin popüler olan 3 programı, e-learning player sistemlerini inceleyelim.

  1. StroyLine

Articulate markasına/firmasına ait olan bu program sayesinde tüm özelliklerden demo süresi boyunca kullanabilmektesiniz. Stroyline incelemek için https://articulate.com/360 linkinden faydalanabilirsiniz.

  • Ispring

Bu sistem ile Powerpoint e eklenti olarak kurabilir ve tüm hayal ettiğiniz içeriklere birkaç dokunuş ile ulaşabilirsiniz. Eğitim Seti Player çerçeve seçimi, scorm uyumluluk çıktısı, soru/quiz ekleme, video ekleme, resim ve animasyon gibi hareketli içeriklere birkaç dakika içerisinde ulaşabilmektesiniz. Daha fazla bilgi ve programın deneme sürümü için https://www.ispringsolutions.com/ispring-suite linkinden faydalanabilirsiniz.

  • Camtasia Studio

Camtasia Studio, bilgisayarınızda yaptıklarınızı video olarak kaydeden başarılı bir programdır. Örnek vermek gerekirse ekranınızdaki tüm hareketleri, sunumlarınızı ve kamera görüntünüzle beraber programın kullanımı hakkında prezentasyon hazırlamanız gerekiyor, bu program ile bilgisayarınızda yaptıklarınızı video olarak kaydedip dilediğiniz gibi (web, cd) yayınlayabilirsiniz. Son sürümünde ise doğrudan youtube,vimeo ve diğer sosyal paylaşım video sitelerine yayınlatabilirsiniz. Ayrıca web sitenizin ftp alanına da doğrudan gönderim seçenekleri bulunuyor. İlgili detay linki: https://www.gezginler.net/indir/camtasia.html

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın