• Ana Sayfa
  • Blog
  • 2020-2021 Öğretim Yılında Sınıfta Kalma Olacak Mı? Milli Eğitim Bakanlığı Kararı Açıkladı

2020-2021 Öğretim Yılında Sınıfta Kalma Olacak Mı? Milli Eğitim Bakanlığı Kararı Açıkladı

 2020-2021 Öğretim Yılında Sınıfta Kalma Olacak Mı? Milli Eğitim Bakanlığı Kararı Açıkladı
Okunuyor 2020-2021 Öğretim Yılında Sınıfta Kalma Olacak Mı? Milli Eğitim Bakanlığı Kararı Açıkladı

2020-2021 öğretim yılında sınıfta kalma olacak mı sorusu birçok veli ve öğrenci tarafından araştırılıyor. Lise, ortaöğretim ve ilköğretimler uzaktan eğitim ile ders işliyorlar, sınavların yarım kalması ile okullarda tamamlanması kararı alındı. Ayrıca öğrencilerin bu dönem içinde de basılı bir şekilde karnelerinin alacağı belirtildi. Sınıfta kalma uygulanacak mı?

MEB’in açıklamasına göre 22 Ocak tarihinde birinci dönemin sonlandırılacağı ifade edildi. Öğrenciler sınıf geçme ya da kalmanın işleyişi hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Geçen sene öğrenciler sınıfta bırakılmamış ve her öğrenci sınıfını geçmişti. Lise ve ortaöğretim sınavları ise birebir olarak gerçekleştirilecek.

Sınıf Geçme ve Sınıfta Kalma Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı sınıfta kalma olacak mı sorusu için bir açıklama getirmedi. İlköğretim sınıfları için kalma yapılmıyor, herhangi bir notu henüz olmayan öğrenciler ise tek bir sınav ile notlarını oluşturacak.  Geçen sene sınıfta kalma uygulaması kaldırılmış ve sorumlu olarak sınıf geçme getirilmişti.

Karne Dağıtımı Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan kararda, birinci dönem için öğrencilere basılı bir şekilde karne verilmesi bulunuyor. 22 Ocak 2021 zamanından sonra karneler, okulların seçtiği zamanlarda öğrencilere dağıtılacak. Her öğrenci grubu için farklı zaman dilimi ayarlanacak ve yoğunluk olmadan karneler verilecek.

Sınıfta Kalma Nasıl Oluyor?

Veli ve öğrencilerin merak ettiği sınıfta kalma, geçtiğimiz senelerde ortaöğretim ve lise öğrencilerine uygulanıyordu. Bu uygulama kapsamında öğrencilerinde 20 gün boyunca mazeretsiz devamsızlığı sınıfta kalmaya neden oluyor. Öğrencinin bir ders için ortalaması 45’in altında ise geçme ya da kalma kararı, öğretmenlerin kurulunda sonuçlandırılıyor. Öğrencilerin karnelerinde ise sınıf tekrarına karar verildi ya da kurul kararı ile sınıf geçti ibaresi yer alıyor.

Lise öğrencilerinde ise yıl sonundaki puanlara bakılıyor ve 50 puanın üzerinde bulunan öğrenciler sınıf geçiyor. 50 ortalamada fazla olan ve üç ders zayıfı olan öğrenciler ise direkt olarak sınıf geçebiliyorlar. 50 ortalamanın altında olan ve üç zayıfı bulunan öğrenciler ise sorumluluk sınavları ile bir sonraki sınıfta yer alabiliyorlar.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın