Yaşanan korona virüs salgın süreçlerinde birçok alanda işlerin işleyişinde değişiklikler meydana geldi ve genel olarak evde çalışma modelleri ön plana çıktı. Bir yandan da eğitim hayatının uzaktan olarak devam etmesi gibi birçok alanda kritik durumları öne getirdi. Geçtiğimiz günlerde Başakşehir Üniversitesi ile beraber Microsoft iş birliğinde olduğu konuda açıklamalarda bulundu.
İş birliğine nasıl başlandı?
Başakşehir Üniversitesi uzaktan eğitim konusunda model ve uygulamalar alanlarında örnek bir okuldu. Fakat korona vaktinde geliştirilen yenilikçi yöntemler ile beraber oldukça özgün bir hibrit eğitim modeline sahip olma düşüncesine gidildi. Bu yüzden de Microsoft ve Başakşehir Üniversitesi uzaktan eğitim konusunda iş birliği içerisinde oldu. Microsoft tarafından sunulan çevrim içi çözümlerin de önüne geçildi. Dijital alanlarda normal yani yüz yüze eğitim durumlarından ayrı düşülmemesi ve eğitim kalitesinin her ne olur ise olsun tüm ortamlar için sürekli olarak ileri gidilmesi gerektiği düşüncesi ile yola çıkıldı. Başakşehir Üniversitesi yöneticileri konu hakkında üniversite senatosu tarafından alınan karar ile beraber http://hibrit.bau.edu.tr adresi ile beraber hibrit üniversitelerine dönüşüm durumları için tam 321 maddeden oluşan kalite standartlarını yayına aldılar.
Pandemi dönemlerinde söz konusu olarak yer alan standartlar için tam anlamı ile gerekli durumları yerine getirmelerine yardımı olacak üretici ile beraber çalışma kararı getiren BAU; online ders alanında 123 ülkeden 5 binin de üzerinde yabancı öğrencilerin de yer aldığı 27 binlik öğrenciyi kapsadı. Microsoft Teams ile Windows sanal masaüstü ile beraber eğitim öğretim süreçlerine geçildi.
Microsoft ve Başakşehir Üniversitesi uzaktan eğitim konusunda iş birliğine hangi hizmetleri veriyor?
Microsoft teams; farklı programlar ile beraber entegre yapılabilen çok yönlü bir ürün olmasından dolayı da pandemi süreçlerinde müşterilerin kurtarıcıları olarak yer aldı demek doğru olacaktır. Mesela dosya paylaşımları onedrive kullanımları ve ofis uygulama alanları için teams ile beraber entegre çalışmaları tercih edildi. Uzaktan eğitim araçları ile sınıflarda otomatik olarak açılmasının yanı sıra dinamik olarak güncelleme ve ders kayıtları merkezi olarak saklandı.