2020-2021 Açık ve Uzaktan Eğitim Bölümleri Nelerdir?

 2020-2021 Açık ve Uzaktan Eğitim Bölümleri Nelerdir?
Okunuyor 2020-2021 Açık ve Uzaktan Eğitim Bölümleri Nelerdir?

Lisans ve ön lisans düzeyinde açık ve uzaktan eğitim bölümleri sayesinde örgün olmayan eğitim sistemiyle mezun olabilme imkanı bulunmaktadır. Özellikle son yıllarda uzaktan eğitime yönelik olarak hem lisans hem de ön lisans seviyesinde birbirinden önemli fırsatların öğrencilere sunulması, bu alandaki ilgiyi arttırmaktadır. Lisans ve ön lisans düzeyi eğitim kurumları tarafından kurum bünyesinde farklı bölümleri kapsayacak açık ve uzaktan eğitim programları açılmaktadır. Bu çerçevede de 2020-2021 açık ve uzaktan eğitim bölümleri ile ilgili olarak üniversiteler tarafından detaylı açıklamalar gerçekleştirilmeye başlandı. Özellikle de 2020-2021 eğitim öğretim döneminde lisans veya ön lisans eğitimini uzaktan eğitim ile almak isteyenler için birbirinden önemli seçenekler sunulmaktadır.

2020-2021 Açık ve Uzaktan Eğitim Bölümleri

Türkiye’de kampüse gelme zorunluluğu olmadan, dijital eğitim dokümanları vasıtası ile verilen bir eğitim sistemi olan ve derslerin interaktif olarak işlendiği açık ve uzaktan eğitim bölümleri, öğrenciler tarafından yoğun şekilde tercih ediliyor. Bu çerçevede de 2020-2021 açık ve uzaktan eğitim bölümleri ile öğrenciler başarı ve ilgi alanlarına göre en uygun olan bölümlerde de açık ve uzaktan eğitim alabilme şansını yakalayabilmektedir.  Uzaktan eğitimde öğrenciler derslere online sistem üzerinden canlı olarak katılım gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca uzaktan eğitimde vize sınavları online olarak gerçekleştirilir. Açık ve uzaktan eğitim veren üniversitelerde ise canlı ders anlamı bulunmadığı gibi, sınav uygulamaları belirli sınav merkezleri aracılığı ile gerçekleştirilmektedir. İstanbul Üniversitesi AUZEF programında 22 adet lisans, 20 adet ön lisans ve 7 adet lisans tamamlama programı şeklinde zengin bölüm seçeneği bulunmaktadır. Bu bölümlerden en uygun olanlarına başvuru gerçekleştirilebilmektedir.

2020-2021 Açık ve Uzaktan Eğitim Veren Üniversiteler Türkiye’de 2020-2021 açık ve uzaktan eğitim veren üniversiteler arasında İstanbul Üniversitesi’nde “AUZEF”, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (AÖF), Atatürk Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi bulunmaktadır. Bu devlet üniversitelerinin dışında 2020-2021 eğitim öğretime yılında açık ve uzaktan eğitim alınabilecek özel üniversiteler arasında ise İzmir Yaşar Üniversitesi, Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi ve Kanada Athabasca Unvercity gibi özel üniversiteler yer almaktadır. Üniversitelerin açık ve uzaktan eğitim programları incelenerek, hangi bölümlere başvuru yapılabileceği öğrenilebilmektedir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın