Microsoft Teams, bir görüntülü paylaşım platformudur. Korona virüs hastalığı ile birlikte önemi daha da artan bir microsoft uygulamasıdır. Özellikle ülkemizde üniversiteler bu süreçle birlikte bu programı derslerinde kullanmayı yoğun hale getirmişlerdir. Farklı ülkelerde aynı işle ilgili yürütülen çalışmalarda organize iş gücü ortaya koymak maksadıyla kullanımı da çok yaygındır.
Microsoft Teams nedir?
Microsoft Teams, birbirinden uzakta çalışmak zorunda olan şirket çalışanlarını bir araya getiren görüntülü görüşme ile konferans, konu ile ilgili tartışma ortamı, belge paylaşımı sağlayan ve çevirimiçi eğitim faaliyetlerinin çok rahatlıkla online olarak yapılabildiği bir platformdur. 2016 yılı itibariyle Microsoft tarafından kullanıma sunulmuştur. Microsoft Teams, genel itibariyle beş kullanım fonksiyonu sunar;
1) Ekip: Çalışanların, bir arada bulunduğu sanal iş merkezi.
2) Kanal: Merkezdeki katılımcılara açık olan veya seçilen kişilere özel “odalar”. Yöneticilerin özel odalarda çalışanlarıyla irtibat halinde olduğu ortamlar..
3) Kanal Sekmeleri: Paylaşılan, dosya ve önemli bilgililerin sabitlendiği ortamlar veya kanalın kendine özgü sabit bir içeriği olmayan seçenekleri barındırmaktadır.
4) Etkinlik Akışı: Sık kullanılan paylaşım, verilen cevaplar veya diğer bildirimlerin görülebildiği, kanallarından gelen tüm bildirimlerinin bir araya geldiği koridor.
5) Sohbet: Ekip arkadaşlarının paylaşım yaptığı sohbet bölümü.
Microsoft Teams Kullanımı Nasıldır?
Microsoft Teams’i kullanmak kolaydır. Microsoft Teams web sitesinden Microsoft hesabıyla giriş yapılır. Microsoft hesabı olmadan giriş yapılamaz. Ekibi oluşturmak için Windows uygulamasını indirin. Microsoft hesabınızla oturum açın. “Ekiplere Hoş Geldiniz” mesajından sonra “Devam’ı tıklayın. Katılımcılarınızı davet için bir bağlantı paylaşılacaktır. Yönetici ekibini oluşturmasının ardından kanalları oluşturur. Katılımcılar, hızlı arama özelliği ile diğer üyeleri listelerine dahil edebilirler veya video konferans için bir grup kurabilirler. Sesli mesaj özelliği de bulunmaktadır. Platform Trello, Zoom, Asana, GitHub, Evernote, Adobe Creative Cloud, Salesforce, Google Analytics ve daha farklı uygulamalarla entegre çalışabilmektedir. Ayrıca, farklı bir dil konuşan üyelerle de rahatlıkla işbirliği yapabilmektedir. Bir kanalda yorum görüldüğünde, “diğer seçenekler” imgesini tıklayın ve “çevir”i seçtiğinizde farklı 44 dile çeviri yapılabilecektir. Platformu ücretsiz olarak kullanmak için tek sahip olmanız gereken şey bir Microsoft hesabıdır.