Coronavirus salgının sebep olduğu karantina ve sosyal izolasyon neticesinde video görüşme platformlarına olan talep artmıştır. Birçok kişi eğitiminden, işinden geri kalıyor ve bu durum da bazı platformların gerekliliğini ortaya koyuyor. Peki bu yazılımlar nelerdir? En popüler sanal sınıf yazılımları var mıdır? İşte en iyi sanal sınıf ve sanal toplantı deneyimi yaşayabileceğiniz platformlar:
- Skype Meet Now
Microsoft uzantılı olan Skype Meet Now sektörün en güçlü platformları arasında. Bu platformda herhangi bir üyeliğe gerek olmadan bağlantı üzerinden toplantılara katılmak mümkündür. Katılımcılar bağlantı sayesinde konferansa, sanal sınıfa dahil olabiliyor. Uygulamanın en güzel yanı söz konusu toplantıları kaydedebilir ve daha sonradan izleyebilirsiniz. Ancak bu özelliği ücretsiz olarak kullanmanın süresi 30 gündür. Google Play, Microsoft Store ya da AppStore’dan ücretsiz bir şekilde indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.
2. Zoom
Zoom, online toplantı ve eğitim platformlarının belki de en meşhur olanıdır. Skype’den sonra en çok kullanılan ikinci görüntülü konuşma uygulamasıdır. Özellikle yaşanan küresel salgın nedeniyle daha da tanınır hale gelmiştir. Akıllı tahta özelliği ile online eğitimlerde öğretmenlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Toplantılara bir bağlantı linki üzerinden dahil olunabilmektedir. Ücretsiz bir uygulama olup Google Play, Microsoft Store ya da AppStore’dan indirebilirsiniz.
3. Google Meet
Google tarafından sunulan bu platform Coronavirus sürecinde ücretsiz hale getirildi. Önceki adı Hangouts Meet olan platformu insanlar Coronavirus döneminde oldukça ilgiyle karşılıyor. Google Meet ile 250 katılımcı ile toplantı yapmak mümkündür. Ayrıca yüksek kaliteye sahip sınırsız sayıda görüntülü toplantı düzenlenebilmektedir. Google Meet de tıpkı Skype Meet Now gibi kolay bir erişim imkânı sunmaktadır. Sadece bir bağlantı ile sanal toplantıya katılabilirsiniz. Google Play, Microsoft Store ya da AppStore’dan ücretsiz bir şekilde indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.
4. StarLeaf
StarLeaf de tıpkı Google Meet gibi Coronavirus sürecinde ücretsiz olarak sunulmaya başlanmıştır. Daha çok büyük şirketlere ve işletmelere göre tasarlanmış olsa da oldukça kullanışlı bir sanal sınıf deneyimi de sunmaktadır. 20 kişiye kadar görüşme yapabilir ancak görüşmelerde süre 46 dakika ile sınırlıdır. Bu özelliği ile rakiplerine göre daha az tercih edilmektedir.
5. ÜNİBilişim LMS ve Canlı Ders Sistemi
Ticari amaçla hizmet veren ve herhangi bir program indirmeye gerek duymadan çalıştırabileceğiniz ve kullanabileceğiniz HTML5 tabanlı sanal sınıf yazılımıdır.
6. Yandex Telemost
Belirli bir sayıya kadar eşzamanlı olarak kullanabileceğiniz ve herhangi bir üyelik gerektirmeden davet gönderebileceğiniz sistemdir.