İlkokul Öğrencileri Uzaktan Öğretimi Benimsedi

 İlkokul Öğrencileri Uzaktan Öğretimi Benimsedi
Okunuyor İlkokul Öğrencileri Uzaktan Öğretimi Benimsedi

Covid-19 salgını dolayısıyla dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de eğitim sisteminde önemli değişikliklere gidilmiştir. Normal şartlarda öğretmen ve öğrencilerin aynı sınıf ortamında bulunduğu yüz yüze eğitimin yerini salgın sürecinde uzaktan eğitim sistemi almıştır. Ortaokul, lise ve üniversitelerde olduğu gibi ilkokul öğrencileri de bilgisayar ya da mobil cihazlar üzerinden uzaktan eğitime katılmaktadır. Birçok ilkokul öğrencisi TRT EBA TV ya da EBA uygulaması aracılığıyla dersleri takip etmektedir. 23 Mart’ta başlayan uzaktan eğitime alışamayan sınıflarına dönmek istediğini belirten ilkokul öğrencileri, zaman içerisinde bu sistemi eğlenceli bularak benimsemiştir.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan TRT EBA TV, ilkokul öğrencileri için ders içeriklerinde heyecanlı, renkli ve eğlendirirken öğreten içeriklere yer vermektedir. Yaz tatilinin ardından yeniden 31 Ağustos’ta başlayan uzaktan eğitim süreci ile, öğrenciler EBA ile yeniden eğitimlerine devam etmektedir. İlkokul öğrencileri, televizyon karşısında TRT EBA TV ile dersleri anlık ve canlı bir şekilde takip edebilmektedir. 1. 2. 3. ve 4. sınıf olmak üzere ilkokul öğrencileri ders tekrarlarına da katılabilmektedir.

İlkokul Öğrencileri Uzaktan Öğretim Sürecini Nasıl Verimli Geçirebilir?

İlkokul öğrencilerinin uzaktan öğretim sürecinde eğitimlerinin verimli geçebilmesi için ailelerin kendi imkanlarıyla çocuklarına uygun fiziksel koşullar ayarlaması son derece önemlidir. Ders işlenen odanın sessiz ve aydınlık olması, çocuğun dikkatini dağıtabilecek olan unsurların ortadan kaldırılması gibi önemli noktalar vardır. Ders öncesinde öğrencinin masa ve sandalye gibi çalışma ortamı, ders için gerekli olan kırtasiye malzemeleri hazırlanmalıdır. Evlerde sınıf ortamı gibi bir ortam oluşturarak ders ciddiyeti sağlanması gerekmektedir. Yüz yüze eğitimde olduğu gibi çocukların günlük ders kitapları ve kırtasiye malzemelerinin çanta içerisinde ya da masa gibi bir alanda hazırlanması önemlidir. Böylelikle çocuklar kendi sorumluluklarını bilerek, yüz yüze eğitime yeniden başlandığında alışkanlıklarını kaybetmemiş olacaktır.

İlkokul öğrencilerin salgın süresi boyunca televizyon karşısında TRT EBA TV’den derslerini takip etmektedir. Zaman içerisinde ilkokul öğrencileri uzaktan öğretimi benimsemiştir. Ancak yüz yüze eğitimde olduğu gibi ev ortamında da gerekli ders ciddiyeti sağlanması için ebeveynlere büyük sorumluluk düşmektedir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın